Доайенът в 45-я и 46-я парламент Мика Зайкова (ИТН) пребори коронавирусната инфекция

...
Доайенът в 45-я и 46-я парламент Мика Зайкова (ИТН) пребори коронавирусната инфекция
Коментари Харесай

Мика Зайкова пребори ковид, работи по бюджета на среща с бизнеса

Доайенът в 45-я и 46-я парламент Мика Зайкова (ИТН) пребори коронавирусната зараза и излезе от карантина, с цел да тръгне по срещи с сътрудници синдикалисти, през днешния ден съответно с Асоциацията на организациите на българските работодатели, написа Лупа.бг.

В диалога участваха Васил Велев – ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), както и изпълнителният шеф Добрин Иванов и специалистът Мария Атанасова.

В уводните си думи при започване на срещата, ръководителят на АИКБ Васил Велев сподели, че заетите в предприятията, членуващи в четирите работодателски организации съставляват 82% от всички заети у нас, а брутната добавена стойност, която създават е 86 на 100.

Велев сигнализира, че би трябвало да се вземат неотложни ограничения, които закъсняват и че има вакуум, който грози да докара до неподходящи последствия, а най-спешните ограничения са свързани основно с енергетиката.

Той изрече мнение, че минималната работна заплата би трябвало да се трансформира на база справедливи критерии, а Мика Зайкова показа, че бюджетът може да подкрепи приходите по два метода – обезщетения или освобождение на средства.

Според нея не трябва да се прави прекалено нарастване на минималната работна заплата, тя предлага фамилно подоходно облагане, което да подтиква раждаемостта. Вдигане на тавана за регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 лв. на 100 или на 150 хиляди също бе упоменато от госпожа Зайкова, което бе аргументирано по този начин: „ Като освободим дребните и междинните предприятия от този налог, ще създадем децентрализация, те ще зареждат региона си “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР